Thursday, November 12, 2020

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana Trending Nombor 1

0

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana (Music Video Rasmi)

Lagu Empat dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir dan Zizi Kirana Muzik Video Rasmi upload pada 11 November 2020 terus jadi trending nombor 1 di Youtube harini. Serius syok dengar lagu versi empat dara 2020 dari Faizal Tahir ni. Gabungan 3 artis masing-masing dengan berlainan karekter suara jadikan musik video empat dara 2020 ni trending.

Apa yang menariknya lagi semuanya konsep green screen. Almaklumlah musim covid ni, mana boleh nak shooting muzik video kat luar kan? hahaha.. jom tonton. Memang kelakar musik video empat dara 2020 ni. Kak Lina pom pom (Elly Mazlein) trendingkan Empat Dara Challenge semasa Drama Kampung People disiarkan di tv, tak sangka Faizal Tahir buat lagu ni jadi lebih mantap!



Lirik Lagi Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana

Empat dara duduk di tepi sungai 
Duduk menjerat si ketam la batu 

Satu,dua,tiga Empat anak dara 
Semua orang tahu aku boleh mengira 
Tapi kalau hilang satu anak dara 
Bikin risau satu negara 

Semua anak dara 
Jangan mudah percaya janji si teruna 
Jangan mudah terpedaya dengan dunia 
Hanya ilusi semata 

Empat dara duduk di tepi sungai 
Duduk menjerat si ketam la batu 

Satu dua tiga empat, 
Empat dara tunggu Jebat, 
Mana teruna cuba dekat, 
Itu yang tak kenal tempat tolong halang mohon sekat, 

Empat tiga dua satu, 
Macam hitam merah jambu 
Pilih bias mana satu 
Lain rezeki lain laku lain pinggan lain waktu 

Empat dara duduk di tepi sungai 
Duduk menjerat si ketam la batu 

Anak dara semua 
Cantik melaram batik 
Lembut berbahasa 
Indah rupa budi 
Bagai bulan dipagar bintang 

Empat dara duduk di tepi sungai 
Duduk menjerat si ketam la batu

Masa tang part kredit memang lawak. Korang kena tonton untuk baca part kredit. Terbaik lah muzik video rasmi Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana.

Lirik Asal Empat Dara Versi Noraniza Idris

Empat dara duduk di tepi sungai,
Duduk menjerat si ketam la batu. (2x)

Manis rupa hai elok perangai,
Sukar di pilih yg mana lah satu, (2x)

Empat dara berpakaian sendondon,
Berbaju putih berkain lah biru. (2x)

Pandai mengarang seloka dan pantun,
Hitam manis hai pndg lah tak jemu. (2x)

Empat dara hai dengan lah lagaknya,
Bersiar-siar sekeliling kota,
Sekali pandang senyuman manisnya,
Tak mugkin lupa sepanjang lah masa.

Author Image
AboutOoh Deo

Konten di dalam My Storyline ditulis sepenuhnya oleh Deo selaku empunya blog ini. Sebarang pertanyaan boleh email terus ke deostoryline@gmail.com

No comments:

Post a Comment