Saturday, October 24, 2020

Kutu Kucing Meriah Berkampung Di Badan Si Oyen!

2

 

Kutu Kucing Meriah Berkampung Di Badan Si Oyen
Kutu Kucing Berkampung Meriah Di Badan Si Oyen. Dari manalah si oyen ni mendapat kutu. Mungkin dari aktiviti sosialnya kot. Berkawan dengan kucing-kucing yang ada kutu ataupun kutu tu melompat dari anjing jiran sebelah.

Bila tengok sebegini banyak kutu pada si oyen ni... huuhuhu, berdiri rasa bulu roma. Kesian oyen, mesti dia sangat tak selesa. Video yang dimuat naik di laman twitter Catzonia X ni buat ramai orang tertanya-tanya, masa cukur bulu si oyen ni kutu-kutu tu tak melompat kesana kemari ke?

Apa faktor kucing mendapat kutu

Terdapat beberapa faktor kucing mendapat kutu, salah satunya dibawa oleh kucing atau anjing yang lain. Kucing tersebut mungkin berkawan rapat dengan kucing jalanan atau berselisih dengan anjing diluar. Faktor dan info menarik lain tentang kutu kucing boleh baca artikel di bawah ini:


Tuan kucing perlulah mandikan kucing sekurang-kurangnya sebulan sekali. Kalau nak senang hantar je grooming kat Catzonia X ni. Jangan sampai kucing korang nyanyikan korang lagu Upiak - Tak Tun Tuang okeh!

Author Image
AboutOoh Deo

Konten di dalam My Storyline ditulis sepenuhnya oleh Deo selaku empunya blog ini. Sebarang pertanyaan boleh email terus ke deostoryline@gmail.com

2 comments:

  1. susah hati kalau kucing kesayangan ni diuji kan, kakak saya memang pencinta kucing, sekarang 8 ekor semuanya, kami seronok betul kalau ke rumahnya, meriah 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya banyak kucing.. boleh hilang stress dgn prangai diorg..hehehe

      Delete